Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
Related Listing
 • U Dispanzeru za zdravstvenu zaštitu žena radi 6 ginekologa, jedna sestra sa Višom stručnom spremom, 3. laboranta, 5 akušerskih sestara i dva higijeničara.

  Dispanzer za zdravstvenu zaštitu žena radi u dve smene (od 07.00 do 20.00 časova).

  Smešten je u polikliničkom delu bolnice, na prostoru od 300m². U dispanzeru radi šest lekara specijalista ginekologije i akušerstva, šest sestara i tri laboranta.

  Tokom godine zaposleni obave oko 20 000 prijema, oko 3 000 ultrazvučnih pregleda, kao i blizu šest hiljada preventivnih pregleda u cilju ranog otkrivanja maligniteta.

  Dispanzer u svom sastavu  ima odseke za praćenje trudnoće (perinatalne  zaštite), za planiranje porodice, a 2000. godine je počeo sa radom Odsek za rano otkrivanje premalignih promena grlića materice. Svi lekari završili su edukaciju iz kolposkopije i školu ultrazvuka.

  Služba je opremljena savremenim ultrazvučnim aparatom, a ambulanta za rano otkrivanje premalignih promena grlića materice opremljena je sa dva kolposkopa.

  U okviru dispanzera radi i Škola za roditeljstvo, gde se trudnice i članovi porodice upoznaju sa načinom ishrane, povijanjem beba i svim ostalim problemima u vezi sa trudnoćom i dojenjem. Takođe, u prostorijama fizikalne medicine, obavlja se psihofizička priprema trudnica za porođaj.

  Posebna ciljna grupa su adolescenti, kojima su posvećena predavanja o polno prenosivim bolestima i kontracepciji.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *