Profile
Profile
Photos
Map
Reviews
Related Listing
 • Dispanzer prati rast i razvoj dece predškolskog uzrasta od rođenja do polaska u školu. Rad se odvija preko odseka preventive i odseka kurative.

  U okviru odseka preventive preko Razvojnog savetovališta kontinuirano se prati rast i razvoj dece preko sistematskih pregleda. U isto vreme obavlja se vakcinacija dece prema uzrastu. Obavezni sistematski pregledi dece obavljaju se u toku doba novorođenčeta, u trećem, šestom, devetom i dvanaestom mesecu života, u drugoj, četvrtoj i šestoj godini tj. pred polazak u školu, kao i u trećoj i petoj godini kod dece čije zdravstveno stanje pri sistematskom pregledu u predhodnoj godini zahteva praćenje.

  Na prvi sistematski pregled novorođenče dolazi po preporuci neonatologa, datoj u otpusnoj listi pri napuštanju odseka neonatologije. Svaki naredni sistematski pregled se zakazuje u pisanoj formi i daje roditeljima pri svakom predhodnom sistematskom pregledu. Vakcinacija dece započinje sa navršena dva meseca života . Prvi dolazak na vakcinaciju se zakazuje pri predhodnoj poseti savetovalištu, u pisanoj formi, a svaki naredni termin zakazuje se upisivanjem u idividualni karton vakcinacije koji poseduje svako dete od započinjanja vakcinacije. Pre svakog vakcinisanja obavlja se pregled deteta. U okviru preventivnog rada dispanzera obavlja se i kontinuirani nadzor nad ustanovama za celodnevni boravak dece i sprovodi higijensko sanitarni nadzor, kao i kontinuirano praćenje zdravlja dece. U isto vreme, zavisno od epidemiološke situacije, uključuje se i higijensko epidemiološka služba Zavoda za zaštitu zdravlja. Pri sistematskim pregledima, prema stručno metodološkom uputstvu, učestvuje Služba laboratorije, logopedi, oftalmološka služba, ZZZZ.

  U odseku kurative obavljaju se pregledi na zahtev, a roditeljima je data mogućnost da mogu telefonom u toku celog radnog vremena da dobiju savet u vezi bolesti deteta. U cilju što savremenijeg pristupa dijagnostici u okviru službe postoji odsek pulmološke i alergološke obrade dece.

  Na poslovima i radnim zadacima u službi radi 6 pedijatara i 11 medicinskih sestara. Rad se odvija kontinuirano u dve smene, radnim danom, vikendom i praznikom.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google Map Not Loaded

  Sorry, unable to load Google Maps API.

 • Leave a Review

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *